Obsah fóra
lamky.net
www.lamky.net
banner
Registrácia  •  Prihlásenie
 Kone sa taktiež strieľajú/TheyShootHorses,Don't They? (1969) Zobraziť nasledujúcu tému
Zobraziť predchádzajúcu tému

Pridat tému do záložiek
Odpovedať na tému Thank Post
Autor Správa
miroslat   
Uploader


Založený: 02.02.2007
Príspevky: 1368
SMS donate: 0

PríspevokZaslal: St Okt 27, 2021 14:29 pm Odpovedať s citátomCelkom dole

NÁZOV:
Kone sa taktiež strieľajú / They Shoot Horses, Don't They? /1969.2K.CZ

Dráma
USA, 1969, 120 min (Alternativní 115 min)

Hrajú:Jane Fonda, Michael Sarrazin, Susannah York, Gig Young, Red Buttons, Bonnie Bedelia, Bruce Dern, Felice Orlandi, Art Metrano, Tim Herbert, Ian Abercrombie, Marilyn Hassett, Severn Darden, Al Lewis, Allyn Ann McLerie, Kenner G. Kemp, Philo McCullough, Cynthia Myers, Paul Mantee, Robert Fields, Jacquelyn Hyde, Bobby Hutcherson, Michael Conrad, Noble 'Kid' Chissell, Beverlee McKinsey, Richard LaMarr, Hadley Caliman, Mary Gregory, Tom McFadden

Citácia:
gudaulin *****
Píše se rok 1931 a hospodářská krize vrcholí. Každý se snaží v nejisté době urvat kus žvance a posunout se výš na výsluní nebo zapomenout na těžkosti doby v nějaké šou. Jednu z možností takového úniku nabízí taneční maraton, který ovšem s tancem jako pohybovou aktivitou sloužící k relaxaci a zábavě nemá nic společného. Jde o vysilující zápas o to, která dvojice se vydrží pohybovat v aréně co možná nejdéle. Vidina zisku vede soutěžící k naprostému vysílení a manipulující moderátor je v jejich sebezničení pouze povzbuzuje. Nabízí tu účast známého režiséra, který si údajně přijel vybrat nové hvězdy do svého filmu. Tu zase nabídne fingovaný sňatek účinkujícím, aby zvýšil sledovanost své pokleslé podívané. V pravidelných intervalech jsou "taneční kreace" přerušované závodem v běhu dvojic a tyto záběry vysílených nešťastníků patří k nejsilnějším momentům filmu. Poslední tři dvojice totiž vypadávají a tak se každý snaží vybičovat poslední zbytek sil. Snímek je vlastně podobenstvím na nemilosrdnou soutěž v americkém šoubyznysu a vlastně i v celé společnosti. Neobyčejně depresivní záležitost. Jeden z nejbezvýchodnějších filmů, co jsem měl možnost spatřit. Celkový dojem: 95 %.(15.10.


OBSAH:
Tisícpäťsto dolárov - to je cena, ktorú môže vyhrať tanečný pár, ktorý najdlhšie zotrvá na tanečnom parkete, ktorý sa nachádza vo veľkolepom zábavnom pavilóne v blízkosti morskej pláže. "Tanečný maratón" je senzáciou pre divákov a príležitosťou pre tých, ktorí sú na tanečnom parkete, aby sa zadarmo najedli a v prípade výhry získali ďalšiu odmenu. Stačí vyplniť žiadosť a absolvovať bežnú lekársku prehliadku. Niet divu, že sa do súťaže hlásia aj náhodní účastníci. Aj ústrednú dvojicu, Gloriu a Roberta, spojila náhoda v podobe tanečného recitálu. V tomto tragickom príbehu na motívy románu Horacia McCoya nejde len o peniaze, ale doslova o všetko... Slávny film režiséra Sydneyho Pollacka (Tri dni Kondora, Jeremiah Johnson, Spomienky na Afriku) sa odohráva v roku 1932, počas veľkej hospodárskej krízy. Príbeh bol rovnako ako jeho literárna predloha koncipovaný ako trpké podobenstvo o absurdnej existenciálnej situácii moderného človeka. Film - okrem iného - získal Oscara (za vedľajšiu úlohu) pre Giga Younga v úlohe konferenciéra.

CSFD:
IMDB:

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa


COVER:
Image

MÉDIA INFO:

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa


KVALITA:

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa


DWNL:

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa
Zobrazit informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Podakovania: caplan, je vdačný za túto tému.
---
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:      
Odpovedať na tému Thank Post


 Prejdi na:   



Zobraziť nasledujúcu tému
Zobraziť predchádzajúcu tému
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete hlasovať v tomto fóre


Upozornenie: Žiadny zo zobrazovaných súborov sa nenachádza na tomto serveri. Autor stránky neberie žiadnu zodpovednost za príspevky odoslané uživatelmi. Nepoužívajte tieto stránky k distribúcii alebo k downloadu akýchkolvek materiálov, ku ktorým nemáte legálne opravnenie alebo licenciu. Všetky príspevky sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autor stránky odmieta akúkolvek zodpovednost za prípadne porušovanie zákonov. Kopírovanie obsahu bez písomného súhlasu autora stránky je trestné.
V prípade, že ste narazili na nelegálny obsah prosím okamžite kontaktujte administrátora portálu.



:: Powered by phpBB © 2023 phpBB Group ::

[ Nacítanie: 0.2s ] :: [ 21 Queries ] :: [ 59,215 stránok za dnes ] :: [ Dnes DB: 852,351 ] :: [ Max DB: 13,059,503 ]