Obsah fóra
lamky.net
www.lamky.net
banner
Registrácia  •  Prihlásenie
 on Schiele / Egon Schiele: Tod und Mädchen (2016) Zobraziť nasledujúcu tému
Zobraziť predchádzajúcu tému

Pridat tému do záložiek
Odpovedať na tému Thank Post
Autor Správa
miroslat   
Uploader


Založený: 02.02.2007
Príspevky: 1368
SMS donate: 0

PríspevokZaslal: Ut Máj 21, 2019 17:58 pm Odpovedať s citátomCelkom dole

Image
Egon Schiele: Smrť a dievča / Egon Schiele: Tod und Mädchen / 2016.DVDRip.2K.CZ
Drama
Rakousko / Lucembursko, 2016, 109 min
Hrají:Noah Saavedra, Maresi Riegner, Valerie Pachner, Larissa Breidbach, Thomas Schubert, Daniel Sträßer, Cornelius Obonya, André Jung, Nina Proll, Luc Feit, Wolfram Berger, Michael Kreihsl, Ulli Maier, Germain Wagner, Martin Muliar, Hilde Berger, Steve Karier, Dieter Berner, Franz Novotny, Joseph Holzknecht, Max Thommes, Marie Jung, Nickel Bösenberg, Clemens Aap Lindenberg, Nicolas Neuhold, Fanny Berner, Éric Gigout, Elisabeth Umlauft
Citácia:
major.warren *****
...Rakušané nikdy neměly nějakou excelentní kinematografii, ale tento film můj názor jednoznačně změnil. Opět měním svojí tabulku na nejlepší filmy roku 2016. Momentálně byli na druhém místě Fantastická zvířata a kde je najít, ale teď jsou už na třetímSmile. Film byl naprosto dokonalý. Nemám jedinou výtku. Naprosto úžasný Noah Saavedra jako Egon Schiele. Věřili byste, že tento herec má jenom tři role. Já tedy ne a jsem přesvědčen, že po tomto filmu se další role jen pohrnou. Skvělá byla i Valerie Pachner jako Wally a Maresi Riegner jako Gerti Schieleová. Skvělý scénář, kamera a krásná hudba. Dieter Berner film skvěle režíroval. Byli vynikající i výprava a kostýmy. Hudbu složil André Dziezuk. Nenudilo mě to a byl jsem uchvácen. Naprostá spokojenost a doufám, že bude oscar. U mě za pět hvězdiček. Nejlepší obraz je podle mě Smrt a dívka.

Maliar a grafik Egon Schiele bol jedným z najprovokatívnejších viedenských umelcov začiatku 20. storočia. Doby, behom ktorej sa pomaly a takmer nepozorovane chýlila ku koncu jedna veľká dejinná éra. Doby, kedy sa v kultúre a vo výtvarnom umení snáď najvýraznejšie začali búrlivo presadzovať celkom nové smery. Návštevníci galérií boli prvýkrát vystavení trúfalej tvorbe expresionistov a kubistov, objavujú sa aj prvé abstraktné diela. A do verejného priestoru, vďaka tvorcom ako bol Schiele, vstúpila erotika. Mladý Egon Schiele je najprv fascinovaný secesiou a tvorbou svojho krajana Gustava Klimta, ale čoskoro nachádza vlastné výrazové prostriedky v expresionizme a odvážnych aktoch. Jeho hlavnou inšpiráciou sú krásne a mladé ženy. A sú zásadnými múzami nielen jeho tvorby, ale i života. Osudový vplyv na neho majú ale len dve – jeho sestra a prvá múza Gerti a mladučká Wally, pravdedpodobne Schieleho jediná pravá láska, ktorú zvečnil vo svojom slávnom obraze „Smrť a dievča".
Jeho provokatívna erotická tvorba čoskoro vyvolá odozvu nielen medzi výtvarníkmi, ale aj medzi počestnými občanmi. Pre neviazaný spôsob života je dokonca nútený ukončiť svoj pobyt v Českom Krumlove. Nakoniec je dokonca zatknutý, čelí obvineniu zo sexuálneho zneužívania neplnoletého dievčaťa a sudca pre výstrahu spáli jeho kresbu. Schieleho radikálne maľby síce pohoršovali viedenskú spoločnosť, ale podobne odvážni umelci ako Gustav Klimt cítili jeho výnimočnosť. Egon Schiele bol vo svojej tvorbe pripravený ísť až za hranicu vlastnej bolesti, obetoval pre svoje umenie lásku a nakoniec i život. Pre umenie, ktoré nás inšpiruje dodnes.


Image
Image

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

Image
Image
Image
Egon Schiele: Death and the Maiden.Egon Schiele.2016.cz

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

Image

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

Image
Image

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa
Zobrazit informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
---
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:      
Odpovedať na tému Thank Post


 Prejdi na:   



Zobraziť nasledujúcu tému
Zobraziť predchádzajúcu tému
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete hlasovať v tomto fóre


Upozornenie: Žiadny zo zobrazovaných súborov sa nenachádza na tomto serveri. Autor stránky neberie žiadnu zodpovednost za príspevky odoslané uživatelmi. Nepoužívajte tieto stránky k distribúcii alebo k downloadu akýchkolvek materiálov, ku ktorým nemáte legálne opravnenie alebo licenciu. Všetky príspevky sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autor stránky odmieta akúkolvek zodpovednost za prípadne porušovanie zákonov. Kopírovanie obsahu bez písomného súhlasu autora stránky je trestné.
V prípade, že ste narazili na nelegálny obsah prosím okamžite kontaktujte administrátora portálu.



:: Powered by phpBB © 2023 phpBB Group ::

[ Nacítanie: 0.1s ] :: [ 21 Queries ] :: [ 9,441 stránok za dnes ] :: [ Dnes DB: 132,710 ] :: [ Max DB: 13,059,503 ]