Obsah fóra
lamky.net
www.lamky.net
banner
Registrácia  •  Prihlásenie
 Moje srdce pochovajte pri Wounded Knee/Bury My Heart..(2007) Zobraziť nasledujúcu tému
Zobraziť predchádzajúcu tému

Pridat tému do záložiek
Odpovedať na tému Thank Post
Autor Správa
miroslat   
Uploader


Založený: 02.02.2007
Príspevky: 1368
SMS donate: 0

PríspevokZaslal: So Feb 03, 2018 22:02 pm Odpovedať s citátomCelkom dole

Image
Moje srdce pochovajte pri Wounded Knee / Bury My Heart at Wounded Knee / 2007.TVRip.2K.CZ
Western / Historický / Drama
USA, 2007, 127 min
Hrají: Adam Beach, Anna Paquin, August Schellenberg, Aidan Quinn, Colm Feore, Fred Dalton Thompson, Shaun Johnston, Gordon Tootoosis, Eddie Spears, Sean Wei Mah, Eric Schweig, J.K. Simmons, Lee Tergesen, Wes Studi, Tokala Clifford, Chris Diamantopoulos, Hrothgar Mathews, Nakotah LaRance, Duane Howard, Scott McAdam, Jimmy Herman, Patrick St. Esprit, Eugene Brave Rock
Citácia:
tahit *****
Napíši hned zpočátku, že takových kvalitních filmů jako je volně vyprávěný příběh “Mé srdce pohřběte u Wounded Knee“ o skutečných indiánech je opravdu málo. Neskutečně smutný obraz černé kapitoly americké historie v televizním zpracování. Je třeba napsat, že jde o zcela výjimečný film a výsledný dojem, alespoň u mne, je ten nejlepší. Zaujalo mě to především pozoruhodným zpracováním děje a řadou působivě navozených detailů, které dobře kanadský režisér Yves Simoneau vystihl. Včetně skutečných postav potomků indiánských statistů z národa Siouxů. Co může konec konců jít na tak malém prostoru vytvořit o skutečném životě indiánů? Právě nad tímto příběhem mě napadlo, že tenhle film je nejen kus mimořádně odvedené filmové práce, ale dává poznat i v krásné přírodní kulise historii faktů Spojených států, která není vždy tak růžová.

Drama z původní produkce HBO vychází ze stejnojmenného bestselleru, který zachytil zničující dopad dobytí Divokého západu na domorodou kulturu amerických indiánů v druhé polovině 19. století. Sledujeme jej na osudu tří pozoruhodných postav. Charles Eastman (Adam Beach), původním jménem Ohiyesa, je Sioux, ale vystudoval v Dartmouthu a přizpůsobil se světu bílých. Sedící býk (August Schellenberg) je proslulý náčelník indiánského kmene Lakotů, který se odmítá podřídit vládě a do posledního dechu hájí identitu svého lidu, jeho důstojnost i posvátné indiánské území - zlatonosné Black Hills. A senátor Henry Dawes (Aidan Quinn) je jedním z těch, kdo spoluvytvářejí vládní politiku týkající se indiánských záležitostí. Zatímco Eastman s učitelkou Elaine pracují na zlepšení životních podmínek v rezervaci Siouxů, senátor lobuje u prezidenta USA. Řešení též slibuje mesianistické hnutí proroka Wovoka, ale po té, co je Sedící býk zabit a 29. prosince 1890 sedmá kavalerie zmasakruje stovky lakotských mužů, žen a dětí u Wounded Knee, jsou všechny naděje ztraceny. Film natočil režisér Yves Simoneau.

Image
Image

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

Image
Image
Image
Bury My Heart at Wounded Knee.Mé srdce pohřběte u Wounded Knee.2007.cz

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

Image

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

Image
Image

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa
Zobrazit informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
---
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:      
Odpovedať na tému Thank Post


 Prejdi na:   



Zobraziť nasledujúcu tému
Zobraziť predchádzajúcu tému
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete hlasovať v tomto fóre


Upozornenie: Žiadny zo zobrazovaných súborov sa nenachádza na tomto serveri. Autor stránky neberie žiadnu zodpovednost za príspevky odoslané uživatelmi. Nepoužívajte tieto stránky k distribúcii alebo k downloadu akýchkolvek materiálov, ku ktorým nemáte legálne opravnenie alebo licenciu. Všetky príspevky sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autor stránky odmieta akúkolvek zodpovednost za prípadne porušovanie zákonov. Kopírovanie obsahu bez písomného súhlasu autora stránky je trestné.
V prípade, že ste narazili na nelegálny obsah prosím okamžite kontaktujte administrátora portálu.



:: Powered by phpBB © 2023 phpBB Group ::

[ Nacítanie: 0.2s ] :: [ 21 Queries ] :: [ 95,757 stránok za dnes ] :: [ Dnes DB: 1,387,944 ] :: [ Max DB: 13,059,503 ]