Obsah fóra
lamky.net
www.lamky.net
banner
Registrácia  •  Prihlásenie
 Dominik Dán Zobraziť nasledujúcu tému
Zobraziť predchádzajúcu tému

Pridat tému do záložiek
Odpovedať na tému Thank Post
Autor Správa
poštárik   
Moderátor


Založený: 20.07.2006
Príspevky: 781
SMS donate: 0
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Št Dec 14, 2017 13:25 pm Odpovedať s citátomCelkom dole

01.Popol vsetkych zarovna
Prvý detektívny román Dominika Dána. Autor detailne opisuje podsvetie a tajné služby. Detektív Krausz a Fischer sa pri vyšetrovania mafiánskej vraždy dostanú na stopu v únose prezidentovho syna…
02.Nehanebne neviniatko
V pokračovaní románu Popol všetkých zarovná Richard Krauz a Jozef „Chosé“ Fischer vyšetrujú hrôzostrašnú vraždu študentky. Dej sa prelína s vraždou bossa podsvetia a na scéne sa objavujú aj noví hrdinovia Petra a Filip.

03.Bestia
Dominik Dán svojím tretím románom Beštia upozorňuje na negatívne dôsledky revolúcie a najmä amnestií v roku 1990, ktorou sa dostali na slobodu mnohí recidivisti. Vykreslenie správania a myšlienkových pochodov vraha, či predstavenie novej metódy usvedčenia zločincov pomocou analýzy DNA. Richard Krauz sa stretáva s bývalým eštebákom a budúcim SISkárom Ivanom Canisom a v závere sa na scéne objavuje aj jeden z hlavných hrdinov Jozef Fischer s prezývkou Chosé.
04.Sara.
Detektívi Richard Krauz a Jozef Fischer vyšetrujú vraždu vplyvného riaditeľa konzorcia bánk. Našli ho v jeho pracovni s prestrelenou hlavou. Prípad nenapreduje, pokým neznámy dobrodinec nepošle na Oddelenie vrážd videokazetu s nahrávkou bankárovej vraždy. Je však muž z videokazety naozaj vrah?
05.Cela cislo 17
Krauz sa dostane k zápiskom Profesora Puiskailera, ktorý je už roky odsúdený za vraždu manželky. Skúsenému detektívovi sa niečo nepozdáva a preto začne vyšetrovať prípad vraha z cely číslo 17. V románe Dominik dán opisuje aj zákulisie prostitúcie, obchodu s bielym mäsom a regionálnej politiky Nášho Mesta.
06.Cerveny kapitan
Pri rekonštrukcii cintorína sa vykopú pozostatky bývalého kostolníka so zvláštnym suvenírom, v lebke má totiž klinec. Vyšetrovanie nabere nečakaný spád, keď sa do toho primieša cirkev a ŠTB.
07.Hriech nas kazdodenny
V priechode starého domu nájdu smetiari zakrvavenú mŕtvolu chlapca, ktorý má na tele stopy po krutom mučení! Koľko bude ešte mŕtvych, kým hyenu v ľudskej koži nechytia? Detektívi Richard Krauz a Jozef Fischer netušia, čo im nový prípad prinesie, ale jedno je isté už na začiatku, krvi je na mieste činu akosi priveľa.
08.Knieza smrt
Manželka stavebného podnikateľa našla svojho manžela na chate s rozsekanou hlavou a prepichnutým hrudníkom. Dvojica nerozlučných detektívov Richard Krauz a Jozef Fischer musia zistiť, kto a prečo to urobil. No a že si smrť nevyberá, o tom sa dozvie niečo aj detektív Oto Hanzel.
09.Noc temnych klamstiev
Richard Krauz a Jozef Fischer zápasia so skutočnosťou, že prípady na ktorých sa nadrú nie vždy skončia spravodlivo a zločiny nie sú potrestané. Vražda prominentnej prostitútky vyvolá rozruch v tých najvyšších miestach a preto sa stáva vyšetrovanie prísne tajné. Najmä keď sú voľby o pár dní.
10.Mucha
Krátko po nežnej revolúcii sa vytvára samostatné kriminálne oddelenie vrážd a tí sa nestíhajú čudovať, ako narastá počet brutálnych trestných činov. Jedným z najzložitejších je prípad nezvestného dievčaťa začiatok, ktoré ponúka len miminum stôp na vypátranie masového vraha.
11.Mucholapka
Dovolenkové obdobie neplatilo toto leto na oddelení vrážd, keďže v Našom meste sa pretekali hneď dvaja masoví vrazi. Vyšetrovanie vrážd žien a priame pokračovanie románu Mucha.
12.Studna
Vraždí sa buď pre peniaze, alebo kvôli ženám. Keď sa na jar roku 2003 nájdu zohavené telá dvoch milencov, dvojica skúsených detektívov vie už od začiatku, že motív dvojnásobnej vraždy bude buď v peňaženke mladého podnikateľa, alebo v nohavičkách jeho milenky.
13.Zijes iba dvakrat
V pokračovaní románu Cela číslo 17 sa matematický génius profesor Puskailer dostane na slobodu no v tom istom čase sa z tej istej väznice stratí kolegyňa miestnych bacharov. Dominik Dán v knihe opisuje aj domáce násilie, či obchod s orgánmi.
14.Na podpatkoch
Nová vlna mafiánskych vrážd spôsobili vybavovačky účtov. Chlapcov z oddelenia vrážd zamestnáva nástup nových bossov a rozdelovanie rajónov. Odľahčením sú zásnuby krásnej detektívky Petry.
15.Kozene srdce
Po pohrebe Hanzelovej manželky sa vráti po piatich rokoch za zvláštnych okolností jeho syn. Kým Hanzel a Burger riešia vraždu dôležitého úradníka Krauz s Chosém sa snažia rozlúštiť klamstvá a príbeh Otovho syna, ktorý siaha až do druhej svetovej vojny.
16.Uzol
Koncom osemdesiatych rokov sa hlavný hrdina Richard Krauz z obyčajného policajta dostane na pozíciu detektíva a hneď prvý prípad dá pocitíť, že práca pôjde na úkor rodiny. Dostáva sa pod patronát skúsených mazákov Burgera a Hanzela, ktorí Richardovi pri vyšetrovaní vraždy vojenského pilota dovolia nahliadnuť aj do praktík ŠTB a stráženia hraníc s Rakúskom.
17.Kraska a netvor
Vraždári majú po dovolenkách opäť dusno, keďže na Maďarských hraniciach nájdu zmasakrované, znásilnené a umučené nahé dievča. Brutálnosť činu vyvolá obrovskú pozornosť médií a tlak na vyšetrujúcich detektívov.
18.Basnik
Pokračovanie románu uzol dostáva detektíva Krauza ihneď po nástupe na oddelenie do kontroverznej situácie – stáva sa hlavný podozrivý z vrážd mladých dievčat a jedine dôvera kolegov ho môžu zachrániť. V románe sa dozviete aj zaujímavé okolnosti sviečkovej demonštrácie a politických tlakov na políciu.
19.Nevinnym sa neodpusta
Osudy ľudí sa občas tak neuveriteľne skomplikujú, že aj z obyčajnej náhody sa môže stať prípad. Detektívi Krauz a Chosé aj tentoraz musia pomôcť pri hľadaní pravdy. Nájsť ju môžu, ale zbaviť niekoho viny – na to právo nemajú. Niektorým kamarátom sa odpúšťa ťažko a nevinným sa nedá odpustiť vôbec.
20.Jednou nohou v hrobe
Na smetisku nájdu deti bezdomovcov nohu. Chýbajú nielen stopy, motív, vrah, ale aj zvyšok tela. Záhadná vražda nie je jediné čo trápi detektívov, keďže Krauza rozboleli zuby, Chosého močové kamene a Váňa dostal infarkt.
21.Krv nie je voda
Porevolučnou amnestiou poznamenaný rok 1992 a nahánačky za masovými vrahmi takmer zatienili nenápadný zločin upálenia mladej ženy s dieťaťom.
22.Nezna fatamorgana
Odo dňa, kedy v parku Nového mesta našli znásilnené a zavraždené dievča, prešli už tri roky. Tímu kriminalistov sústredených okolo skúseného Burgera sa napriek úsiliu nepodarí nájsť vraha. Keď sa po čase objavia nové prípady zavraždených dievčat, Burger tuší, že pôjde o sériového vraha. Doba je však mimoriadne komplikovaná, kriminalisti sa okrem vlastnej práce musia venovať aj vnútropolitickej situácii, ktorá vyžaduje ich prítomnosť na námestiach plných demonštrantov. Burgerov mladý spoločník Richard Krauz má možnosť blysnúť sa práve pri riešení tohto zložitého prípadu odohrávajúceho sa na pozadí Nežnej revolúcie.
23.Smrt na druhom brehu
Je jar 1994. Na brehu rieky Morava objavujú dvaja chlapci polorozpadnutú mŕtvolu muža. Stačí jeden pohľad a dvojici detektívov Krauz-Fischer je jasné, že dieru uprostred čela nespôsobil vrták ale guľka. No z akej pištole bola vystrelená a čia ruka ju držala, sa dozvedia až po dlhom vyšetrovaní. Chlapci z mord partie sa riadne zapotia, keďže sa zdá, že mŕtvy chlap nikomu nechýba.
24.Korene zla
Vraždárska partia z kancelárie 141 bojuje s podsvetím deväťdesiatych rokov a dohody, ktoré sa uzavreli aby bol pokoj v Našom meste, trvajú len pár dní. Boss získava na sile, nestráni sa používať čoraz zákernejšie praktiky a jeho postavenie v podsvetí posiľnuje. Po vyriešenej vražde na druhom brehu rieky, sa pre zmenu vraždí na tom našom. Nová „dánovka“ prináša vyšetrovanie vraždy, súboje v podsvetí a zároveň zákulisie z prokuratúry, ovládanej mocným mužom.
25.Cigaretka na dva tahy

Ubehol presne rok od vraždy na brehu rieky a od vraždy Tibora Hakla – jedného z kapitánov Bossa podsvetia. V oboch prípadoch zohrali dôležitú úlohu Krauzove kontakty na podsvetie. Občas sa vypečení kamaráti z detstva zídu aj detektívovi z oddelenia vrážd. Našťastie Tiborovu mŕtvolu nikto neobjavil, oficiálne sa nevyšetrovalo, nikto nepátral po súvislostiach. Jedine Burger tušil, že jeho žiak mu prerástol cez hlavu – ak nie profesionálne, tak v riskovaní určite. No v polovici deväťdesiatych rokov sa aktivizovalo nielen podsvetie, ich metódy sa pokúsili napodobniť aj iní. Hoci amatéri, v brutálnosti vraždenia si s podsvetím vôbec nezadali. Na jar 1995 sa chlapcom z oddelenia vrážd dostal na stôl prípad vodiča dodávky – chlapca zastrelili a upálili v aute. Hrozná smrť, desivé zohavenie mŕtvoly, ťažký kriminálny zločin. No nielen pátranie po vrahovi trápilo Krauza a Chosého, ako vždy, aj tentoraz prišiel problém ruka v ruke s ešte väčším...
26.List zo záhrobia
V roku 1990 sa začína nová éra v dejinách nášho štátu, staré socialistické štruktúry sa rúcajú, nastupuje demokracia so všetkými kladnými aj zápornými dopadmi na bežných ľudí, policajtov nevynímajúc. VB – Verejná bezpečnosť sa pretransformovala na Policajný zbor, ale otázka, kto ho bude tvoriť, vyriešená nie je. Stanú sa zo všetkých príslušníkov zo dňa na deň policajti? Čaká funkcionárov a politicky aktívnych príslušníkov odchod do civilu? Doplatia na nové zmeny aj skúsení renomovaní kriminalisti, ako je komunista Eduard Burger, alebo ich nový režim omilostí? Dilemu vyrieši osudové rozhodnutie novozvoleného prezidenta. Uvedie sa neuváženým, krátkozrakým činom – vyhlási širokú amnestiu. Nočné ulice Nášho Mesta sa presýtia ľudským odpadom, novodobí detektívi dostanú šancu poupratovať, dokázať spoločnosti svoju opodstatnenosť. Všetko sa mení, nová demokratická doba prináša nové vraždy, ktoré svojou brutalitou a beštiálnosťou ďaleko prevyšujú staré socialistické. No všetko so všetkým súvisí, tieň minulosti sa vznáša nie len nad detektívmi, ale aj nad vrahmi. Na otázku, komu svitá na lepšie časy, zatiaľ nevie odpovedať nikto, všetko ukáže budúcnosť.

27.Venuša zo zátoky
Pohodovú prázdninovú atmosféru leta v roku 2009 naruší hrôzostrašný nález dievčenského tela bez hlavy a rúk. Torzo pláva v ramene rieky neďaleko lodenice, mladí športovci zažijú na tréningu ozajstný šok. O dva dni sa na opačnom konci mesta v zátoke rieky nájde odseknutá hlava. Prípad sa začne nepríjemne a hlavne nepredvídateľne zamotávať. Extrémne horúce leto komplikuje vyšetrovanie nielen milovníkom snehu a dažďa, akým je detektív Richard Krauz, ale aj odolnejším kolegom. Do života oddelenia vrážd v Našom Meste zasiahnu okrem rozsekaného dievčaťa aj iné tragické udalosti. Prvý raz od založenia samostatného oddelenia špecializujúceho sa na najzávažnejšie trestné činy zažijeme tragédiu priamo v radoch detektívov. Od tohto pamätného leta v roku 2009 vraždárska partia už nikdy nebude kompletná, ale úľavy im žiadny nadriadený funkcionár nepovolí. Realita býva občas krutá so stratami sa ráta na každom vojnovom poli, no boj treba doviesť do úspešného konca, nech sa osud vzpína, ako chce.
28.Pochovaní zaživa
Každý sa túži dožiť šťastnej a dôstojnej staroby. Mnohým sa celoživotné snaženie vydarí a ich život vyústi do vysnívanej pokojnej jesene, iní majú smolu, dožijú sa ignorácie od rodiny a nezriedka im ide o život. Práve o holé životy ide aj starým ľuďom pochovaným zaživa v dome hrôzy. Tu sa začína prípad neuveriteľnej ľudskej krutosti a hyenizmu – prípad, s ktorým sa detektívi z oddelenia vrážd musia popasovať na konci búrlivého leta, počas ktorého ochorel Burger a prišli o Petru, vážne zranenú pri tajnej operácii.
Richardovi Krauzovi už nemá kto poradiť, musí si vystačiť s tým, čo sa stihol naučiť od najstaršieho z detektívov. Aby toho nebolo dosť, aj spoľahlivý Chosé opúšťa partiu, aby sa na vlastnú päsť vydal po stopách zákerného strelca Gaba.

29.Nevieš dňa, nevieš hodiny
V Biblii nájdeme poučný odkaz, že človek ani netuší, kedy sa priblíži jeho koniec. Ak je však niekto nepoučiteľný a postaví sa osudu, sú z toho len problémy. Detektív Richard Krauz je tu na to, aby osudové problémy riešil. Tak to bolo aj v pamätný deň na prelome tisícročí - na Silvestra 1999. Dve hodiny pred polnocou ho zavolali na cintorín k náhrobnému kameňu postriekanému krvou. Krv nebola jediná zvláštnosť na hrobe, záhadnejší bol čerstvo vytesaný dátum úmrtia - zajtrajší deň, prvý deň nového milénia. Na prvý pohľad hlúpy žart, no detektíva Krauza prejde smiech v momente, keď mu z operačného strediska zahlásia, že majiteľ hrobu prvú hodinu po polnoci naozaj zomrel. Osud sa s ním kruto zahral, nech plánoval svoju smrť akokoľvek precízne, niekto ho predbehol. Muža strelili do chrbta spôsobom vylučujúcim samovraždu. Oddelenie vrážd má pred sebou ďalší hlavolam, no zďaleka nie jediný. Magická noc deliaca dve tisícročia im prinesie viac prekvapení, bohužiaľ, prekvapenia na oddelení vrážd väčšinou stoja niekoho nevinného život.
30. Klbko zmiji
Zatknúť a usvedčiť páchateľa trestného činu vraždy je ťažká práca aj pre odborníkov z oddelenia vrážd. Do cesty sa občas postaví nedostatok použiteľných stôp z miesta činu, neochota svedkov vypovedať, neochota svedčiť na súde, ďalšie nepredvídateľné okolnosti. Najhoršia zo všetkého je zrada z vlastných radov, tlak pokrivených nadriadených funkcionárov, ktorým vidina ľahkého zisku zatemnila mozog, vymazala elementárne princípy slušnosti a korektnosti. Tak to bolo aj v prípade dvoch vrážd, ktoré spolu zdanlivo nesúviseli.
Neznámy strelec popravil doma v posteli okresného prokurátora a o dva dni neskôr kandidáta na starostu okrajovej mestskej časti. Korupčná aféra okolo zavraždeného prokurátora dostane jasnejšie kontúry, až keď sa detektívom podarí nájsť dobre schovanú prokurátorovu asistentku. Od jej výsluchu naberie vyšetrovanie nový smer, ktorý musia detektívi z oddelenia vrážd pred nadriadenými tajiť. Podozrenie, že im niekto zhora pozerá na prsty a snaží sa s nimi manipulovať, prerastie v istotu.
Detektív z oddelenia vrážd Richard Krauz tuší, že priamy úder na skorumpovaných papalášov im dá riadne zabrať a riešenie záhady dvoch beštiálnych vrážd bude bolestivé..

31. V tieni
Krauzova schopnosť, možno až talent, zapliesť sa do prípadov podfarbených politicko-mocenskými machináciami bola všeobecne známa, preňho charakteristická. Našťastie, nie všetky vraždy vyšetrované na oddelení vrážd boli z tohto súdka. Oveľa častejšie mali ich prípady obyčajný, normálny kriminálny podtón, a tak tomu bolo aj v tomto prípade.
Začiatkom zbesilých deväťdesiatych rokov vstupuje na scénu najznámejší sériový vrah Ondrej, zanechávajúci krvavé stopy v troch krajinách. Krauzovi nikto neverí, že bude pokračovať, že stoja na začiatku série brutálnych znásilnení a vrážd. Márne bojuje s vrchnosťou, aby sa sústredili iba na ponožkového vraha - neveria mu, obávajú sa paniky.
Proti Krauzovej logike stojí vrahova šikovná taktika - medzi útokmi robí nepochopiteľne dlhé pauzy, ktorých význam, možno odkaz, nevedia detektívi vylúštiť. Práve počas jednej z nich sa stala bizarná vražda, ktorá preverila ich trpezlivosť, postreh, dedukciu. Krauz netuší, či sa nepredvídateľne rýchlo zaktivizoval ponožkový vrah alebo z jeho tieňa vystúpil nový.
Ešte stále bojujú s Ondrejom alebo sa im niekto pletie pod nohy?

32.Bremeno minulosti
Práca na oddelení vrážd pripomínala niekedy Krauzovi jazdu na horskej dráhe – raz hore, raz dolu, raz nevedeli, kam skôr skočiť, inokedy akoby si vrahovia vybrali náhradné voľno. Za excelentné a expresné vyriešenie posledného prípadu si Krauz s Canisom vyslúžili šťavnaté odmeny a šéfov sľub, že až do nového prípadu majú od roboty pokoj. Canis si mädlil ruky, tešil sa na príjemnejšiu časť horskej dráhy, na pohodový režim, na pivné orgie s doktorom Lengyelom, no Krauz pochybovačne krútil hlavou – neveril, že by im osud doprial. Na pár dní nechali kolegov Burgera a Hanzela samých, nech sa s vykopanou kostrou popasujú, ako vedia, no v piatok ich osud dobehol. Nová vražda a zase v piatok! Krauz mal na poobedie úplne iné plány, no záhadná smrť vysokoškolského profesora mu ich prevrátila hore nohami. Namiesto vytúženého voľna sa dvojica detektívov z ničoho nič ocitne uprostred dvoch závažných prípadov, lebo Burger sa im priznal so starým hriechom, s hriechom z minulosti, ktorý postavil vyšetrovanie kostrového nálezu do úplne iného svetla.
33.Macacia stopa
Detektívi z oddelenia vrážd práve vyriešili vraždu šoféra dodávky známej tabakovej firmy. Radosť z úspešnej akcie zatieňuje hanba, ktorú páchatelia vrhli na celý policajný zbor. Napriek rozpačitým pocitom vládne v kancelárii stoštyridsaťjeden pohodová atmosféra, no len do chvíle, kým šéf oddelenia nepošle Krauza a Chosého vyšetriť vraždu Lívie. Zistenie, že Lívia je v skutočnosti mačka, je prekvapivé, ale spojitosť a súvislosti so starou známou sú doslova desivé.
Z hlbín minulosti opäť vyplávala Hilda Wolfová, psychologička s kamennou tvárou a prísne racionálnym myslením, chladnokrvné monštrum, ktorú Burger s Hanzelom podozrievajú z vrážd mladých chlapcov, zo série ťahajúcej sa ešte z čias socializmu.
A aby toho nebolo dosť, v ten istý deň cestou zo školy unesú trinásťročného syna vysokého štátneho úradníka. Unesú ho iba pár krokov od domu Hildy, čo nikto z detektívov nepovažuje iba za náhodu. Dovtedy prominentná štvrť Zlatý trojuholník sa razom stáva diabolským trojuholníkom, v ktorom miznú chlapci ako na bežiacom páse.
Detektívi z oddelenia vrážd musia zaloviť v pamäti, zalistovať v zaprášených poznámkach, skonfrontovať staré poznatky s novými, musia urobiť všetko preto, aby záhadu vyriešili, inak si bremeno minulosti ponesú so sebou ďalšie roky..

33.Macacia stopa
Detektívi z oddelenia vrážd práve vyriešili vraždu šoféra dodávky známej tabakovej firmy. Radosť z úspešnej akcie zatieňuje hanba, ktorú páchatelia vrhli na celý policajný zbor. Napriek rozpačitým pocitom vládne v kancelárii stoštyridsaťjeden pohodová atmosféra, no len do chvíle, kým šéf oddelenia nepošle Krauza a Chosého vyšetriť vraždu Lívie. Zistenie, že Lívia je v skutočnosti mačka, je prekvapivé, ale spojitosť a súvislosti so starou známou sú doslova desivé.
Z hlbín minulosti opäť vyplávala Hilda Wolfová, psychologička s kamennou tvárou a prísne racionálnym myslením, chladnokrvné monštrum, ktorú Burger s Hanzelom podozrievajú z vrážd mladých chlapcov, zo série ťahajúcej sa ešte z čias socializmu.
A aby toho nebolo dosť, v ten istý deň cestou zo školy unesú trinásťročného syna vysokého štátneho úradníka. Unesú ho iba pár krokov od domu Hildy, čo nikto z detektívov nepovažuje iba za náhodu. Dovtedy prominentná štvrť Zlatý trojuholník sa razom stáva diabolským trojuholníkom, v ktorom miznú chlapci ako na bežiacom páse.
Detektívi z oddelenia vrážd musia zaloviť v pamäti, zalistovať v zaprášených poznámkach, skonfrontovať staré poznatky s novými, musia urobiť všetko preto, aby záhadu vyriešili, inak si bremeno minulosti ponesú so sebou ďalšie roky..

34.Tajomny zavoj
Niektoré z temných stránok nového demokratického režimu - drogy a prostitúcia - na seba nedali dlho čakať, prejavili sa krátko po revolúcii. Chlapci z oddelenia vrážd sa s nimi stretávali bežne aj predtým, no v menej drastickej podobe. Dnes nemali šťastie, vrah sa činil, nešetril ani ich, ani ju - mladú pouličnú prostitútku dopichal, podrezal a naaranžoval jej mŕtvolu tak, akoby ležala vystavená na márach. Ale bola naozaj podrezaná? Naozaj ju vystavil, aby im chcel zanechať nejaký odkaz? Zahráva sa s nimi? Detektívi zatiaľ netušia, či stopy na mieste činu čítajú správne, či im do mozaiky nechýbajú tie najdôležitejšie kamienky. Veľa času nemajú, zvlášť ak im hneď na začiatku vyšetrovania svojským spôsobom skríži cestu starý známy - hudobný skladateľ. Spácha samovraždu. Za jeden deň dva prípady spojené zvláštnou niťou, nezvyčajnými stopami. Zatiaľ nevedia, či im neušlo niečo dôležité. Je všetko tak, ako vidia na vlastné oči, alebo sú obidva zdanlivo nesúvisiace prípady zahalené tajomným závojom? Jedno je jasné, ak neodhalia tajomstvo skryté za oponou, ak nezmenia uhol pohľadu, záhada nebude nikdy vyriešená.
35.Dama kontra strelec
V polovici deväťdesiatych rokov sa v Našom Meste aktivizovalo podsvetie a chlapci z oddelenia vrážd mali plné ruky práce. No nie všetky vraždy z tohto obdobia súviseli s podsvetím. Našli sa aj také, ktoré na svoje vyriešenie čakali v Krauzovej skrini roky, a nakoniec sa dočkali.
Po troch rokoch vyšetrovania sa detektívom podarilo chytiť vraha sedemnásťročnej prostitútky Ruženky Róžovej, dopichanej v tráve na kraji sídliska. Napriek sľubu šéfa Alexandra Mayora si Krauz a celá partia z kancelárie stoštyridsaťjeden neužijú zaslúžené oslavy ani pár dní voľna, lebo nový prípad sa už blíži ‒ nenápadne ako tajomný strelec maskovaný podvečerným šerom pustého lesa. Obeťou je bývalá športovkyňa, reprezentantka a zároveň modelka pôsobiaca na vychýrených mólach Paríža či Milána ‒ veľká dáma veľkého sveta. Lenže ako zistiť, kto je záhadný strelec, ktorý jej usiluje o život? Krauzovi nie je jasné ani to, či jej naozaj niekto usiluje o život, či to nebol len náhodný výstrel zákerného pytliaka. Detektívi z oddelenia vrážd majú pred sebou ďalší rébus, výsledok vyšetrovania môže priniesť prekvapujúce odpovede ako už mnohokrát predtým.

36.Reminiscencie
V kriminalistike platí zásada, že čím skôr sa detektívi dostanú k mŕtvole, tým väčšie majú šance na dolapenie vraha. Inak povedané, čím je prípad čerstvejší, tým je viac stôp na porovnávanie, tým je viac očitých svedkov, tým je lepšia východzia pozícia na vyšetrovanie. Paradoxne sa na jeseň 2008 detektívom z kancelárie stoštyridsaťjeden dostal na stôl najstarší prípad s akým sa kedy stretli. Stal sa pred päťdesiatimi šiestimi rokmi - vedenie od detektívov žiadalo, aby v prípadoch streľby na utekajúcich emigrantov na štátnej hranici s Rakúskom skúmali možnosť obviniť vtedajších členov pohraničnej stráže z trestných činov vrážd. Na Krauzove veľké prekvapenie bolo utekajúcich nespokojencov so socialistickým zriadením neúrekom, bohužiaľ, aj mŕtvych bolo viac, ako by pripustil zdravý rozum. Na skúšku, či je vôbec možné po takom dlhom čase niečo vyšetriť, si jeden prípad vybrali a pustili sa do pátrania. Vražda piatich emigrantov - vrátane dvoch detí - na ostnatých drôtoch v blízkosti Petržalky z roku 1952 vtedy v spoločnosti nezarezonovala, lebo sa o tom písať nesmelo, no po rokoch neslobody sa písať a aj klásť otázky smie. Krauz sa rozhodne vyskúšať, kam až by ho nové otázky v starom prípade priviedli. Otázky, no hlavne odpovede. Čo zistí, je neuveriteľnou zmesou špionážnych hier s detektívnym podtónom, esenciou utrpenia, krvi, nenávisti a fanatizmu.
37.Konecne normalna vrazda
Na jeseň 2008 rozohral detektív Krauz špionážno-detektívnu hru netušiac, kedy a ako sa skončí. Čakal na odozvu z Viedne, čakal a premýšľal ako pomôcť demotivovanému kolegovi hnijúcemu v kúte kancelárie. Riešenie prišlo samé od seba - šéf oddelenia ich poslal preveriť bizarný nález mŕtvoly mladého dievčaťa visiaceho na strome. Chosé sa potešil, okamžite sa chopil iniciatívy. Čokoľvek mu bolo odrazu dobré, len aby sa nemusel rýpať v starých Krauzových prípadoch. Konečne normálnu vraždu si vzal za svoju a vrhol sa do vyšetrovania, hoci nikomu nebolo jasné, či ide o vraždu, samovraždu alebo iba o nehodu. Chosému to bolo jedno, mal svoj prípad, mal svoju verziu a neochvejné presvedčenie, že krásnu Grétu niekto zavraždil.
Už po dvoch dňoch, keď detektívi zistili, že Burger s Hanzelom vyšetrujú tri roky starú vraždu podobného dievčaťa, prestali si z Chosého robiť žarty a celá kancelária stoštyridsaťjeden pristúpila k vyšetrovaniu s patričnou vážnosťou. Nitky spájajúce dve vraždy mladých krásnych dievčat s trojročným odstupom sa začínajú preplietať a ani jeden detektív nevie, kde sa skrýva zákerný vrah.
Zobrazit informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Podakovania: OverGo, miror6, miroslat, pajo00, SynkretizZz, herkules, matusst, cibik9300, PETER-V, rombo1, Pr0m3th3u5, Sisiak30, Vladka, sú vdační za túto tému.
poštárik   
Moderátor


Založený: 20.07.2006
Príspevky: 781
SMS donate: 0
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So Júl 09, 2022 21:21 pm Odpovedať s citátomCelkom dole

Format:pdf
Knihy:1-37

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa
Zobrazit informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
poštárik   
Moderátor


Založený: 20.07.2006
Príspevky: 781
SMS donate: 0
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: So Júl 09, 2022 21:23 pm Odpovedať s citátomCelkom dole

Audio knihy
Format:MP3

01.Popol vsetkych zarovna


Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

02.Nehanebne neviniatko

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

03.Bestia

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

04.Sara

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

05.Cela cislo 17

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

06.Cerveny kapitan

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

07. Hriech nas kazdodenny

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

08.Knieza smrt

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

09. Noc temnych klamstiev

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

10.Mucha

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

11.Mucholapka

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

12. Studna

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

13.Zijes iba dvakrat

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

14. Na podpatkoch

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

15. Kozene srdce

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

16.Uzol

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

17. Kraska a netvor

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

18.Basnik

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

19.Nevinnym sa neodpusta

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

20.Jednou nohou v hrobe

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

21.Krv nieje voda

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

22.Nezna fatamorgana

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

23.Smrt na druhom brehu

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

24.Korene zla


Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

25.Cigaretka na dva tahy

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

26.List zo zahrobia

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

27.Venusa zo zatoky

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

28.Pochovani za ziva

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

29.Nevies dna,nevies hodiny

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

30.Klbko zmiji

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

31.V tieni

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

32. Bremeno minulosti

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

33. Macacia stopa

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

34.Tajomny zavoj

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

35.Dama kontra strelec

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

36.Reminiscencie

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa

37.Konecne normalna vrazda

Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa
Zobrazit informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
howady   
Warezák


Založený: 22.02.2010
Príspevky: 705
SMS donate: 0
Bydlisko: Přesřekoň

PríspevokZaslal: Št Dec 07, 2023 22:49 pm Odpovedať s citátomCelkom dole

Dán, Dominik (SK)


Dán, Dominik - Naše mesto 01 - Popol všetkých zarovná.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 02 - Nehanebné neviniatko.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 03 - Bestia.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 04 - Sara.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 05 - Cela číslo 17.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 06 - Červený kapitan.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 07 - Hriech náš každodenný.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 08 - Knieža Smrť.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 09 - Noc temných klamstiev.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 10 - Mucha.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 11 - Mucholapka.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 12 - Studňa.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 13 - Žiješ iba dvakrát.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 14 - Na podpatkoch.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 15 - Kožene srdce.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 16 - Uzol.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 17 - Kráska a netvor.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 18 - Básnik.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 19 - Nevinným sa neodpúšťa.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 20 - Jednou nohou v hrobe.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 21 - Krv nie je voda.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 22 - Nežná fatamorgána.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 23 - Smrť na druhom brehu.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 24 - Korene zla.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 25 - Cigaretka na dva ťahy.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 26 - List zo záhrobia.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 27 - Venuša zo zátoky.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 28 - Pochovaní zaživa.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 29 - Nevieš dňa, nevieš hodiny.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 30 - Klbko zmijí.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 31 - V tieni.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 32 - Bremeno minulosti.epub
Dán, Dominik - Naše Mesto 33 - Mačacia Stopa.epub
Dán, Dominik - Naše Mesto 34 - Tajomný závoj.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 35 - Dáma kontra strelec.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 36 - Reminiscencie.epub
Dán, Dominik - Naše mesto 37 - Konečne normálna vražda.epub


Info:


Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa


Formát: EPUB
Jazyk: SK

Download:


Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa
Zobrazit informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
poštárik   
Moderátor


Založený: 20.07.2006
Príspevky: 781
SMS donate: 0
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: St Jan 24, 2024 23:02 pm Odpovedať s citátomCelkom dole

Pridane PDF+audio kniha c.37.
Nove linky v povodnom prispevku.
Zobrazit informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
---
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:      
Odpovedať na tému Thank Post


 Prejdi na:   



Zobraziť nasledujúcu tému
Zobraziť predchádzajúcu tému
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete hlasovať v tomto fóre


Upozornenie: Žiadny zo zobrazovaných súborov sa nenachádza na tomto serveri. Autor stránky neberie žiadnu zodpovednost za príspevky odoslané uživatelmi. Nepoužívajte tieto stránky k distribúcii alebo k downloadu akýchkolvek materiálov, ku ktorým nemáte legálne opravnenie alebo licenciu. Všetky príspevky sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autor stránky odmieta akúkolvek zodpovednost za prípadne porušovanie zákonov. Kopírovanie obsahu bez písomného súhlasu autora stránky je trestné.
V prípade, že ste narazili na nelegálny obsah prosím okamžite kontaktujte administrátora portálu.



:: Powered by phpBB © 2023 phpBB Group ::

[ Nacítanie: 0.3s ] :: [ 25 Queries ] :: [ 6,346 stránok za dnes ] :: [ Dnes DB: 90,432 ] :: [ Max DB: 13,059,503 ]