Obsah fóra
lamky.net
www.lamky.net
banner
Registrácia  •  Prihlásenie
 Bermuda Syndrome Zobraziť nasledujúcu tému
Zobraziť predchádzajúcu tému

Pridat tému do záložiek
Odpovedať na tému Thank Post
Autor Správa
howady   
Warezák


Založený: 22.02.2010
Príspevky: 705
SMS donate: 0
Bydlisko: Přesřekoň

PríspevokZaslal: Po Júl 28, 2014 7:46 am Odpovedať s citátomCelkom dole

Bermuda Syndrome (EN/CZ)
(engin Bermuda Syndrome SDL)

Cover:

Image

Stručný popis:

Bermuda Syndrome je vynikající adventura s logickými a akčními prvky, která byla vyrobena v roce 1995 společností Centure Interactive pro PC s operačním systémemem Windows. Distribuci hry zajišťovala společnost BMG Interactive Entertainment.

Děj hry se odehrává v roce 1942, hlavním hrdinou je pilot Jack J. Thompson, jehož bombardér B-17 je během bojové mise poškozen. Jenže při pokusu o přistání v neznámé krajině usekne křídlem bombardéru hlavu obrovitému dravému dinosaurovi, který se právě chystal sežrat dívku připoutanou k jakémusi oltáři. Zachráněnou dívkou je princezna Natalia, které zpočátku poněkud vadí, že byl obětní rituál přerušen. Jack zjišťuje, že se nejen ocitl v neznámé dimenzi, kde ještě přežívají pravěká monstra, ale narušením obětního rituálu se zapletl do intrik bývalého králova poradce, který pro sebe uzurpuje trůn princeznina otce. Protože Jackovi v této situaci nezbývá nic jiného, vydá se spolu s princeznou Natálií na cestu, při které se utká s nejrůznějšími obludami od praještěrů, přes přerostlý hmyz a další monstrózní potvory. Jedinou Jackovou nadějí je osvobodit princeznina otce a využít jeho pomoci.

Ve hře ovládáte postavu Jacka. Škála jeho pohybů je různorodá, může běhat, skákat, šplhat, slézat, dělat kotouly, viset za ruce na hranách plošin, samozřejmě bojovat a navíc ještě plavat a potápět se. Jeho standardní zbraní je brokovnice, kterou sebere na začátku hry. Brokovnice je sice omezena na pět nábojů, ale dá se nabíjet. Později přibude do Jackova inventáře i meč, takže se dostane i na šermířské souboje. Pro adventure pasáže slouží speciální "menu", v němž vybíráte příkazy na provedení několika úkonů a včetně výběru předmětů k použití. Například: symbol "Ruka" slouží ke sbírání a používání předmětů, symbol "Ústa" pro rozhovory, a poslední ikonku budete používat k požádání princezny o pomoc. Adventure prvky využijete hlavně z počátku, kdy řešíte jednoobrazovkové problémy. Časem se lineárnost zmenšuje a budete řešit problémy přesahující více obrazovek. Řešení problémů není příliš obtížné, i když občas se zákysová místa najdou. Při hře je důležité sledovat ukazatele úrovně zdraví/energie, protože máte jen jeden život a přijít o něj není těžké. Zařízení na doplňování zdraví se nevyskytují tak často a proto je dobré hru průběžně ukládat. Hra je i dnes přes své stáří dobře hratelná a hráče adventur zabaví na dlouhé hodiny.

Tento release používá engin Bermuda Syndrome SDL ve verzi 0.1.4. Hra díky tomu funguje bezproblémově ve Windows 2000, Windows XP, Windows Vista , Windows 7 a Windows 8.

Ovládání hry

kurzorové šipky doleva, doprava - ve stoje - chůze vpravo, vlevo
kurzorové šipky doleva, doprava - v podřepu - kotoul vpravo, vlevo
kurzorové šipky doleva, doprava + klávesa "Shift" - běh vpravo, vlevo
kurzorové šipky doleva, doprava + klávesa "Shift"+ stisk kurzorové šipky nahoru - dlouhý skok z běhu - vhodné pro přeskakování velkých mezer, nutno dobře načasovat
kurzorová šipka dolů - sehnutí, dřep, lezení o plošinu níže
kurzorová šipka nahoru - skok, vyšplhání o plošinu výše, kryt před útokem (po sebrání meče)
klávesa "Mezerník" - vytažení brokovnice nebo meče, střelba z brokovnice nebo výpad mečem
klávesa "Shift" - při použití zbraně - uschování vytažené zbraně
klávesa "Shift" - při lezení po plošinách nahoru/dolů aktivuje visení na rukou za hranu plošiny
klávesa "Enter" - přeskočit intro, pokračovat v dalším rozhovoru
klávesa "Tabulátor" - aktivace/deaktivace lištového menu s příkazovými ikonami a inventářem
klávesa "Ctrl" - aktivace/deaktivace zobrazování informací o úrovni zdraví/energie a munice
klávesa "S" - uložit pozici hry
klávesa "L" - uložit pozici hry
klávesa "Num +" - volba dalšího slotu pro uložení/nahrání hry
klávesa "Num -" - volba přechozího slotu pro uložení/nahrání hry
klávesa "W" - přepne hru z okna do celoobrazovkového zobrazení a zpět

Obsah archivu:

BermudaSyndrome-EN-Setup.exe - instalační soubor s anglickou verzí hry
BermudaSyndrome-CZ-Setup.exe - instalační soubor s ČESKOU verzí hry

Poznámky:

• POZOR! Při spuštění hry se v žádném případě NEPOKOUŠEJTE PŘERUŠIT úvodní intro s animací log vývojářské společnosti - hra má totiž v této fázi tendenci zatuhnout, a pak ji lze ukončit pouze přes "Správce úloh". Intro můžete přerušit, pomocí klávesy "Enter" teprve až u animace s letadlem, tam už je to bezpečné.

• Hra po svém startu najíždí v zobrazení v okně. Pokud chcete hru přepnout do celoobrazovkového režimu, stiskněte klávesu "W". Opětovným stiskem klávesy "W" se vrátíte do zobrazení v okně.

• V české verzi hry je použita amatérská čeština dostupná na internetu, tato čeština musela být pro použití v enginu "Bermuda Syndrome SDL" zbavena diakritiky, protože byly problémy se zobrazováním českých znaků. Použitá čeština je poněkud "kostrbatá", ale je dostatečně srozumitelná a její kvalita neovlivňuje výslednou hratelnost hry.

• Nezapomínejte hru průběžně ukládat. Pozici hry uložíte stiskem klávesy "S" a uloženou pozici nahrajete stiskem klávesy "L". Pomocí kláves "+" a "-" na numerické klávesnici volíte "sloty" pro ukládání/nahrávání pozic. Hra nikde nezobrazuje číslo zvolené pozice a proto musíte tyto pozice volit poslepu a i když je toto řešení poněkud krkolomné dá se na něj zvyknout.

• Tato kompilace je určena hlavně pro pamětníky, kteří tuto hru kdysi hráli a pro odvážlivce, kteří ji chtějí vyzkoušet. Na znechuceně jízlivé, rádoby-vtipné poznámky a spamy nejrůznějších exhibujících se hormonálně nevyrovnaných pubertálních a postpubertálních frustrátů nesnášejících staré hry a nesmyslně srovnávajících požadavky, vzhled a funkčnost této prastaré hry se současnými hrami - nebude reagováno.

Screenshoty:

Image

Image

Image

Image

Velikost archivu: 339.18 MB

Download:


Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa
Zobrazit informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
Podakovania: 81splinter, je vdačný za túto tému.
---
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:      
Odpovedať na tému Thank Post


 Prejdi na:   



Zobraziť nasledujúcu tému
Zobraziť predchádzajúcu tému
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete hlasovať v tomto fóre


Upozornenie: Žiadny zo zobrazovaných súborov sa nenachádza na tomto serveri. Autor stránky neberie žiadnu zodpovednost za príspevky odoslané uživatelmi. Nepoužívajte tieto stránky k distribúcii alebo k downloadu akýchkolvek materiálov, ku ktorým nemáte legálne opravnenie alebo licenciu. Všetky príspevky sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autor stránky odmieta akúkolvek zodpovednost za prípadne porušovanie zákonov. Kopírovanie obsahu bez písomného súhlasu autora stránky je trestné.
V prípade, že ste narazili na nelegálny obsah prosím okamžite kontaktujte administrátora portálu.



:: Powered by phpBB © 2023 phpBB Group ::

[ Nacítanie: 0.2s ] :: [ 21 Queries ] :: [ 100,832 stránok za dnes ] :: [ Dnes DB: 1,570,955 ] :: [ Max DB: 13,059,503 ]