Obsah fóra
lamky.net
www.lamky.net
banner
Registrácia  •  Prihlásenie
 Karateka Zobraziť nasledujúcu tému
Zobraziť predchádzajúcu tému

Pridat tému do záložiek
Odpovedať na tému Thank Post
Autor Správa
howady   
Warezák


Založený: 22.02.2010
Príspevky: 705
SMS donate: 0
Bydlisko: Přesřekoň

PríspevokZaslal: Po Jan 07, 2013 18:29 pm Odpovedať s citátomCelkom dole

Karateka (EN)

Cover:

Image

Stručný popis:

Karateka je legendární akční bojová hra, která byla vytvořena v roce 1994 vývojářem Jordanem Mechnerem pro osmibitový počítač Apple II. Distribuci hry zajišťovala společnost Broderbund. Hra byla ve své době bestselerem a dočkala se rozšíření na tehdejší počítače a herní konzole. Po 28 letech se dočkala v roce 2012 kompletního 3D remaku. Zde uvedená verze pochází z roku 1986 a byla určena pro počítače s operačním systémem MS-DOS.

Zápletka hry je jednoduchá - vládce Akuma unese vaši milou, princeznu Mariko a uvězní ji ve svém paláci. Vy v roli neznámého hrdiny se vydáváte na misi za vysvobozením Mariko ze zajetí zlého vládce Akumy. Na své cestě se utkáte s množstvím protivníků a na konci vás čeká souboj se samotným Akumou. Hra se drží konvencí danných tehdejším vývojem her, takže zapomeňte na nějaké ukládání pozic, zapomeňte rovněž na nějaký počet fiktivních "životů", protože pokud prohrajete střet s byť jen jediným protivníkem, umíráte a vracíte se opět na úplný začátek hry. Tato hra totiž se dá dohrát pouze tak, že ji poctivě odehrajete bez chyb od začátku až dokonce. Což by bylo pro současné hráče rozmazlené pohodlným komfortem moderních her naprosto nemyslitelné. Navíc je hra zobrazena pouze pomocí pouhých čtyř barev, protože tehdejší grafický mód CGA více nedovolil a hudba včetně zvuků je omezena na jednoduché syntetické zvuky generované repráčkem PC Speakeru, protože zvukové karty tehdy nebyly ještě vynalezeny. Přes všechna tato omezení je hra překvapivě dobře hratelná a může skvěle připomenout pamětníkům a odvážlivcům zapomenutý svět herního pravěku.

Tento release obsahuje původní verzi originální hry pro MS-DOS včetně integrovaného emulátoru DOSBox ve verzi 0.74. Po instalaci stačí kliknout na zástupce hry na ploše a přes upravený DOSBox se hra automaticky spustí. Nemusíte nic nastavovat, stačí rovnou hrát. Díky integrovanému emulátoru DOSBox je hra hratelná ve Windows 2000, Windows XP, Windows Vista a Windows 7 (32-bit & 64-bit).

Ovládání hry:

kurzorové šipky "vpravo" a "vlevo" - pohyb vpravo, vlevo
klávesa "levý Alt" - skákání
klávesa "Mezerník" - aktivovat/deaktivovat bojový mód
klávesa "Q" - úder rukou na hlavu
klávesa "A" - úder rukou na hrudník
klávesa "Y" - úder rukou na břicho
klávesa "W" - kop na hlavu
klávesa "S" - kop na břicho
klávesa "X" - kop na holeň
klávesa "Ctrl" + "R" - spustit demo
klávesa "Ctrl" + "S" - vypnout/zapnout zvuky a hudbu
Klávesa "Esc" - pauza
klávesa "Ctrl" + "F9" - UKONČIT HRU

Poznámky:

POZOR! Hru nelze ukončit běžnými standardními způsoby. Takže pokud chcete hru ukončit, buď přepněte ji klávesovou zkratkou "Alt+Enter" do zobrazení v okně a pak ji vypněte kliknutím na "křížek" v pravém horním rohu okna, nebo ji můžete vypnout mnohem rychleji pomocí klávesové zkratky "Ctrl+F9"

RADA PRO BOJ: Nikdy nedobíhejte až těsně k protivníkovi, nebo vás sejme jediným úderem a vy budete začínat hru úplně od začátku. Vždy zastavte v dostatečné vzdálenosti od soupeře, rychle aktivujte pomocí klávesy "Mezerník" bojový mód a pomocí kurzorových kláves se pomalu přibližte k nepříteli, v kontaktní vzdálenosti můžete začít s útokem.

• Pokud potřebujete hru zpomalit použijte kombinaci kláves CTRL+F11, pokud naopak potřebujete hru zrychlit použijte klávesy CTRL+F12.

• Tato kompilace je určena hlavně pro pamětníky, kteří tuto hru kdysi hráli a pro odvážlivce, kteří ji chtějí vyzkoušet. Na znechuceně jízlivé, rádoby-vtipné poznámky a spamy nejrůznějších exhibujících se hormonálně nevyrovnaných pubertálních a postpubertálních frustrátů nesnášejících staré hry a nesmyslně srovnávajících požadavky, vzhled a funkčnost této prastaré hry se současnými hrami - nebude reagováno.

Screenshoty:

Image

Image

Image

Image

Image

Velikost archivu: 2.86 MB

Download:


Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa


Mirror:


Linky sa zobrazia až po prihlásení. Prihlás sa
Chces vidieť plný obsah a nie si zaregistrovaný? Zaregistruj sa
Zobrazit informácie o autoroviOdoslať súkromnú správu
---
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:      
Odpovedať na tému Thank Post


 Prejdi na:   



Zobraziť nasledujúcu tému
Zobraziť predchádzajúcu tému
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete hlasovať v tomto fóre


Upozornenie: Žiadny zo zobrazovaných súborov sa nenachádza na tomto serveri. Autor stránky neberie žiadnu zodpovednost za príspevky odoslané uživatelmi. Nepoužívajte tieto stránky k distribúcii alebo k downloadu akýchkolvek materiálov, ku ktorým nemáte legálne opravnenie alebo licenciu. Všetky príspevky sem vkladáte na vlastnú zodpovednost. Autor stránky odmieta akúkolvek zodpovednost za prípadne porušovanie zákonov. Kopírovanie obsahu bez písomného súhlasu autora stránky je trestné.
V prípade, že ste narazili na nelegálny obsah prosím okamžite kontaktujte administrátora portálu.



:: Powered by phpBB © 2023 phpBB Group ::

[ Nacítanie: 0.2s ] :: [ 21 Queries ] :: [ 365,204 stránok za dnes ] :: [ Dnes DB: 5,830,457 ] :: [ Max DB: 13,059,503 ]